Különleges Pillanat Blog

Különleges DIY ajándék a barátodnak

Különleges Pillanat
2021.06.17 19:54
Különleges DIY ajándék a barátodnak

Szeretnéd meglepni barátod egy különleges ajándékkal? Jó helyen jársz, mutatok egy tippet.

2021.06.17.

Hallottál már a barátság növényről? Tegnap találtam ki, miközben azon gondolkodtam, mivel lephetném meg újfent kedves barátnőmet. Ha már uncsi a kozmetikum, a csokik és az alkohol, vedd elő ezt a szuper ötletet és ajándékozd meg legjobb barátod a barátság növénnyel.

Első lépés, gyökereztess avokádó magot!

Legyen még tutibb az ajándék és nevelgesd te a növényt. Mi sem egyszerűbb ennél az, ha avokádót gyökereztetsz. Első hallásra bonyolultnak tűnhet, de ne aggódj, gyerekjáték, és még azt is leírom, hogyan zajlik a folyamata.

Hámozd ki az avokádó magját finom húsa közül és mosd le meleg vízzel. Ezután a körmöddel kezd el felkapargatni a mag vékony barna kérgét. Ha sikerült valahol megkezdened, nem lesz nehéz feladat.

Ezután fogd egy feles poharat és töltsd meg vízzel, majd az avokádó mag aljával állítsd bele a pohárba a magot. De melyik is az alja? Mutatom képben:

Második lépés, várj, amíg előbukkan a gyökér.

Most egy ideig nincs más teendőd, míg várni körülbelül 3-4 hetet, hogy a mag gyökeret eresszen. Ezalatt az idő alatt mindig figyelj arra, hogy a mag alsó részét folyamatosan ellepje a víz.

 

Harmadik lépés, készítsd el egyedi virág cserepedet!

Természetesen nem egy snassz cserépbe ültetjük a várva várt növénykénket. Én, mivel bőven a nyári időszakban vagyunk, most egy tengeri hangulatot idéző kék ombre cserepet készítettem.

  

Ültesd el a magot és okozz nagy meglepetést vele barátodnak, barátnődnek

Figyelj arra, hogy az ültetésnél az avokádó mag felső részét ne borítsd be földel, hagyd szabadon. Óvni kell a közvetlen napfénytől, a túllocsolástól és persze a kiszáradástól is. Természetesen avokádó nem fog rajta teremni, de nem különleges, hogy a majdnem semmiből lette egy élő valami?

 

Mi a szimbóluma ennek az ajándéknak? Ezt a gondolatot esetleg egy kísérő kártyával, saját szavaiddal is átadhatod ajándékod mellé:

Két ember először idegen egymásnak. Majd a kölcsönös szimpátia, a sok beszélgetés és az együtt megélt kalandok gyökeret vernek. A szeretet, tisztelet és humor táptalaja az erős barátság kialakulásának. Ezért szimbóluma ez a kis növényke annak, hogy ha valamit megfelelően ápolunk, gondozunk, óvunk, akkor egész növény cseperedik belőle. Így lesz az ismerősből barát. A barátságot is ápolni, gondozni és óvni kell.

Különleges Pillanat