Őszi sütemény recept
Lepd meg a családot egy egyszerűen elkészíthető süteménnyel
Ez a sütemény bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nyáron főleg barackkal, cseresznyével készítjük, de mivel beköszöntött az ősz, próbáljuk ki szezonális gyümölccsel. Így jön a képbe a szőlő.
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 300 g búzarétesliszt
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dcl olaj
- 2 dcl tej
- szőlő
Elkészítés:
A cukrot kézi mixerrel habosra keverjük a tojással. Amikor habos, hozzákeverjük a lisztet, vaníliás cukrot, sütőport, olajat és a tejet. Tepsibe öntjük, elegyengetjük és mehetnek rá a félbevágott szőlőszemek. A szőlőt érdemes kimagozni, hogy re ropogjon a fogunk alatt. Rászórjuk a tésztára, majd mehet az előmelegített sütőbe.

A sütőt állítsuk alsó-felső sütésre, 20perc alatt 180 fokon készre sütjük. Nézegessük gyakran a süteményt a sütőajtó nyitogatása nélkül. Amikor a teteje szép barna, szúrjunk egy hurkapálcát a közepébe. Ha a pálcán nem marad tészta, készen is van a süteményünk.
Szórjuk meg porcukorral és tálaljuk a családnak. Finom, omlós, puha süteményt kapunk. Akár gyermekünk bevonásával is elkészíthetjük, hiszen a recept nem bonyolult.
Patrícia